Heb jij ook nog zo veel landen op je bucketlist staan om te ontdekken? Je bent zeker niet de enige! Nu is het soms lastig om te kiezen uit al die mooie landen, al die leuke bezienswaardigheden en al die bijzondere activiteiten die je allemaal kunt doen in de wereld. Met alle inspiratie die je op kunt doen op social media stromen de bucketlists vaak over van ideeën en wordt het steeds lastiger kiezen wat je dit jaar precies wilt gaan doen.

Gelukkig is er een manier van reizen die het iets makkelijker voor je maakt: georganiseerde groepsreizen! Als je hierbij direct denkt aan een reis voor 60 plussers vol met lange busritten, muffige stadstours en langzame wandeltochten heb je het mis. Zo zijn er ook echt hele leuke georganiseerde groepsreizen speciaal voor jongeren, waarbij het programma ook echt speciaal voor jongeren is samengesteld. Hoe leuk! 

Kies je bijvoorbeeld voor een georganiseerde groepsreis of georganiseerde rondreis van Simi Reizen, dan reis je altijd met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Ook zijn standaard de vluchten (of busreis), je verblijf en een leuk excursiepakket inbegrepen bij je reissom. Dat maakt het leven een stukje makkelijker, niet?!

Waarom kiezen voor een georganiseerde groepsreis voor jongeren?

De redenen om te gaan voor een georganiseerde groepsreis lopen natuurlijk enorm uiteen. De meest voorkomende redenen om voor een georganiseerde singlereis te kiezen, zijn:

  • Je hebt zin in nieuwe vriendschappen en het leren kennen van andere jongeren op een relaxte manier
  • Je wilt wel eens activiteiten doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Bijvoorbeeld raften of canyoning! 
  • Je wilt super graag een keer rondreizen door bijvoorbeeld Azië, maar weet niet waar je moet beginnen 
  • Je wilt wel met je vrienden op vakantie, maar het lukt maar niet om samen een periode te plannen dat iedereen weg kan, of de reis interesses van je vrienden(groep) liggen in een ander continent 
  • Je wilt heel graag een leuke reis doen dit jaar, maar hebt eigenlijk geen tijd (of zin) in al het uitzoekwerk. Vliegtickets, hotels, what to do ter plaatse…

Waar kan ik dan allemaal naartoe met een georganiseerde groepsreis?

Georganiseerde jongerenvakanties heb je in alle soorten en maten. Je hebt ruim voldoende keuze om te kiezen voor een leuke vakantie die bij je interesses past. Zo kun je binnen Europa kiezen voor een stedentrip in groepsverband, gaan voor een actieve outdoor vakantie met bijvoorbeeld watersport activiteiten, maar kun je ook samen met leeftijdsgenoten the Big Five proberen te spotten in Tanzania of rondreizen door een mooi land in Azië bijvoorbeeld. Bij de reisorganisatie Simi Reizen kun je kiezen uit meer dan 30 leuke groepsreizen voor jongeren. Als daar niet een leuke georganiseerde groepsreis voor je tussen zit, weten wij het ook niet meer!

Maar ligt dan echt alles tijdens een georganiseerde groepsreis vast?

Nee hoor. Eigenlijk wordt bij een georganiseerde jongerenreis vooral al het werk voor je uit handen genomen. Zo zijn de accommodaties geboekt, worden je vliegtickets voor je geregeld en zijn er al leuke excursies vastgelegd die je samen onderneemt met je reisgroep. In grote lijnen ligt dus de reisroute en het programma vast, maar dat betekent echt niet dat je geen vrije tijd hebt. Je vrije tijd kun je gewoon nog inplannen naar je eigen interesses. Natuurlijk is het wel handig een georganiseerde groepsreis uit te kiezen waarbij de activiteiten je aanspreken. Het leukste van de activiteiten is dat je deze ook echt samen met je reisgroep gaat doen. Samen die ervaring delen is zo leuk! 

Om je een idee te geven: Bij de meeste georganiseerde groepsreizen binnen Europa heb je bijvoorbeeld een city tour of een actieve activiteit in de ochtend gepland staan, en heb je in de middag vrije tijd om een terrasje te pakken of de omgeving te ontdekken met je reisgenoten. Bij verre rondreizen, zoals tijdens de groepsreizen Azië, geniet je vaak van een vol programma, maar zijn er ook momenten ingepland om het strand te bezoeken bijvoorbeeld. 

Bekijk dus vooral het programma goed van de georganiseerde groepsreis. In het reisprogramma op de site kun je precies zien wat er allemaal op de planning staat en in hoeverre je ook geniet van vrije tijd. Ook heb je natuurlijk keuze uit georganiseerde groepsreizen die in het teken staan van veel doen en zien, en georganiseerde jongerenreizen waarbij je iets meer gaat relaxen.

Kan ik een georganiseerde groepsreis ook samen met vrienden doen?

Ja, dat kan ook! Veel reizigers gaan alleen op pad tijdens een georganiseerde rondreis, maar bij de meeste reisorganisaties kun je je ook opgeven samen met je bestie of met je vriendengroep. Bij Simi Reizen behoort dat ook tot de mogelijkheden. Desondanks reist standaard meer dan 60% alleen mee met deze georganiseerde groepsreizen. 

Samen met een vriend of vriendengroep mee gaan met een georganiseerde groepsreis is ook ontzettend leuk. Je ontmoet immers samen nieuwe leeftijdsgenoten, kunt jarenlang napraten over jullie reisavonturen en gaat misschien wel dingen doen die jullie eerder nooit hadden bedacht. Er ontstaan tijdens georganiseerde groepsreizen trouwens ook vaak hele mooie vriendschappen!

Georganiseerde jongerenreizen van Simi Reizen

Hierboven gaven we al aan dat je uit lekker veel verschillende soorten georganiseerde groepsreizen kunt kiezen. We geven je nog een aantal leuke voorbeelden van georganiseerde groepsreizen die je met Simi Reizen mee kunt maken:

  • Rondreizen door Azië: Of je nou voor het meer bekende Thailand of Bali wilt gaan of juist het avontuur op wilt zoeken in Maleisië of Sri Lanka, er is voor ieder wat wils. Jongerenreizen in Azië zijn mega populair, dus deze zal je wel tijdig moeten boeken.
  • Avontuurlijke outdoorvakanties: Ga mee de adrenaline opzoeken in de Franse Alpen, ga mee met een kajakavontuur midden in de natuur van Slovenië of ga voor de combiantie actie en strand in Kroatië. 
  • Roadtripvakanties door de VS of Canada: De auto instappen, een lekker muziekje opzetten en gaan! De rondreizen door de VS of Canada zijn echte roadtrip reizen waarbij je met de auto de leukste plekken gaat bezoeken én flexibiliteit hebt.
  • Europese stedentrips: Ga voor cultuur door te kiezen voor de rondreis Oost-Europa of de Balkan rondreis. Terrasje pakken, een leuke city tour, genieten in het zonnetje, lekker uit eten met je reisgenoten, zie je het al voor je?

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *