Zuid-Amerika, een continent met adembenemende landschappen en rijke culturen. Voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijk avontuur, bieden Peru, Chili en Argentinië een overvloed aan ervaringen. In deze blog worden van ieder land drie top activiteiten besproken.

Top 3 activiteiten in Peru

Bezoek aan Machu Picchu

Machu Picchu staat bekend als een van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld. Gelegen hoog in de Andes, is deze oude Inca-stad een adembenemende mix van architectuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Of je nu kiest voor een trektocht op de Inca Trail of de comfortabele treinreis met de Perurail, een bezoek aan Machu Picchu is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Verkenning van de Amazone

Het Amazone regenwoud in Peru biedt een ongelooflijke biodiversiteit en avontuurlijke mogelijkheden. Van het spotten van exotische dieren zoals apen, jaguars en kaaimannen tot het maken van boottochten door weelderige regenwoudrivieren. Geleide trektochten en verblijf in eco-lodges bieden reizigers de mogelijkheid om de pracht van dit unieke ecosysteem te ervaren.

Ontdekking van de Heilige Vallei

De Heilige Vallei van de Inca’s, gelegen in de buurt van Cusco, is bezaaid met oude ruïnes, pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen. Bezoekers kunnen genieten van wandeltochten door de vallei, een bezoek brengen aan traditionele markten waar kleurrijke ambachten worden verkocht, en de indrukwekkende archeologische vindplaatsen zoals Ollantaytambo en Pisac verkennen. De Heilige Vallei biedt een fascinerende inkijk in het rijke verleden en de cultuur van Peru.

Top 3 activiteiten in Chili

Avontuur in Patagonië

Patagonië Chili is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Van trektochten door de Torres del Paine National Park tot het zeilen door de afgelegen fjorden van Tierra del Fuego, er zijn eindeloze mogelijkheden om de adembenemende schoonheid van dit ongerepte landschap te verkennen. Andere populaire activiteiten zijn onder meer gletsjerwandelingen, walvis spotten en vogels kijken.

Verkenning van de Atacama woestijn


De Atacama woestijn, ’s werelds droogste woestijn, biedt een surrealistisch landschap van zoutvlaktes, vulkanen, geisers en kleurrijke lagunes. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende zonsondergangen en sterrenkijken, wandelen langs bizarre rotsformaties en ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen. Avonturiers kunnen ook sandboarden van de hoge duinen voor een dosis adrenaline.

Eilandhoppen in Chiloé


Chiloé, een archipel voor de kust van Zuid-Chili, staat bekend om zijn pittoreske vissersdorpjes, houten kerken en traditionele ambachten. Bezoekers kunnen eilandhoppen om de unieke cultuur en natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen, zoals de kleurrijke palafitos (paalwoningen) in Castro, de mysterieuze houten kerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, en de prachtige nationale parken met weelderige bossen en wilde dieren.

Top 3 activiteiten in Argentinië

Tango Ervaring in Buenos Aires

Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, staat bekend om zijn levendige tango scene. Bezoekers kunnen genieten van tangoshows in de sfeervolle milonga’s, waar getalenteerde dansers de passie en emotie van deze iconische dans tot leven brengen. Voor degenen die zelf willen leren dansen, zijn er tal van dansscholen waar je tangolessen kunt volgen. Verken ook de kleurrijke wijken van Buenos Aires, zoals La Boca en San Telmo, waar de straten gevuld zijn met kunst, muziek en heerlijk eten.

Verkenning van de Iguazu Watervallen

Gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië, zijn de Iguazu Watervallen een van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen ter wereld. Bezoekers kunnen wandelen langs de netwerken van paden en uitkijkpunten om de indrukwekkende watervallen van dichtbij te bewonderen. Vanaf de Devil’s Throat, het hoogste punt van de watervallen, kunnen bezoekers genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op de krachtige stromen die naar beneden storten. Boottochten en helikoptervluchten bieden ook unieke perspectieven op dit natuurlijke spektakel.

Avontuur in Patagonië

Argentijns Patagonië is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Het adembenemende landschap van met sneeuw bedekte bergen, glinsterende meren en uitgestrekte gletsjers biedt eindeloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Bezoekers kunnen trektochten maken door de prachtige landschappen van nationale parken zoals Los Glaciares en Nahuel Huapi, waar ze de majestueuze Perito Moreno-gletsjer kunnen bewonderen en boottochten kunnen maken langs de schilderachtige fjorden van het Beaglekanaal. Andere populaire activiteiten zijn onder meer bergbeklimmen, paardrijden, en wildlife spotten, waaronder de beroemde Magelhaense pinguïns in Punta Tombo.

Een onvergetelijke reiservaring

Peru, Chili en Argentinië bieden een onvergetelijke reiservaring voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Met hun diverse landschappen, rijke culturen, heerlijke keukens en gastvrije accommodaties zijn deze landen een must-visit voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere rondreis. Dus pak je koffers en bereid je voor op een reis van je leven door deze prachtige Zuid-Amerikaanse bestemmingen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *