Ga je op wintersport, dan wil je natuurlijk vooral genieten van de natuur en de activiteiten. Toch is het altijd fijn om in het buitenland verbonden te blijven. Dit zodat je onder andere in contact kunt blijven met anderen, en zodat je altijd het een en ander kunt opzoeken. Maar hoe werkt internetten in het buitenland eigenlijk, en waar dien je op te letten? Lees hier 3 tips voor internet op vakantie!

1. Kies voor een persoonlijke internetverbinding

De veiligste oplossing is om voor een persoonlijke verbinding te kiezen. Dit komt neer op je eigen simkaart via prepaid of een abonnement. De belangrijkste reden hiervoor is veiligheid. WiFi-netwerken zijn lang niet altijd even veilig, vooral in het buitenland. Dit geldt vooral voor openbare WiFi-netwerken. Maak je hier gebruik van, dan loop je een veel groter risico op diefstal van je gegevens dan wanneer je je eigen verbinding gebruikt.

2. Data only voor internet in het buitenland

Mocht je alleen willen internetten en hoef je tijdens je vakantie niet te bellen en sms’en, dan is een data only simkaart een goede keuze. Deze is voordeliger qua tarieven en werkt meestal in meer landen dan een standaard simkaart. Data simkaarten worden vooral gebruikt in apparaten waar alleen internetten mee mogelijk is, zoals een tablet of laptop. Dergelijke kaarten kunnen echter ook gewoon in telefoons geplaatst worden voor mobiel internet tijdens je vakantie.

3. Een MiFi router gebruiken

Met een MiFi router heb je een oplossing voor internet op meerdere apparaten. Er kunnen hierop namelijk meerdere apparaten worden aangesloten. Zo heeft iedereen in het gezin of in de groep snel 4G internet op vakantie. Er kunnen meestal in ieder geval 10 apparaten worden aangesloten: telefoons, tablets, laptops, etc. 

 

Het is zoals om een MiFi router (4G) met simkaart aan te schaffen. Hiermee heb je een alles in 1 oplossing: zowel een mobiele router, als een (data) simkaart voor internetgebruik. Deze combinaties zijn vrijwel altijd gewoon in het buitenland te gebruiken, waardoor je een handige oplossing hebt voor internet op meerdere apparaten.

 

In een MiFi router kan vaak iedere simkaart, of je nu gebruik maakt van een prepaid oplossing of een abonnement. Houd er wel rekening mee dat je de juiste formaat simkaart gebruikt: in MiFi routers gaan niet altijd nano simkaarten, terwijl simkaarten tegenwoordig wel bijna altijd in nano formaat worden geleverd. Je kunt dan wel een adapter gebruiken om hier een micro sim van te maken. Providers leveren tegenwoordig meestal simkaarten in 3-in-1 formaat (nano sim plus meegeleverde adapters). 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *