Oostenrijk en Frankrijk zijn twee van de populairste wintersportbestemmingen ter wereld. Er zijn verschillende redenen waarom zoveel mensen elk jaar naar deze landen gaan om te skiën of snowboarden. Ten eerste hebben zowel Oostenrijk als Frankrijk een lange wintersport traditie en bieden ze een uitgebreid netwerk van goed onderhouden pistes. Daarnaast hebben ze allebei een breed scala aan accommodaties, van gezellige berghutten tot luxe hotels en chalets. En ten slotte zijn beide landen gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het vliegtuig.

De beste skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk heeft enkele van de meest beroemde skigebieden ter wereld. Hieronder vind je een selectie van enkele van de beste:

  1. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: Dit skigebied in Tirol is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, met meer dan 280 kilometer aan pistes.
  2. Arlberg: Het skigebied van Arlberg is een van de grootste skigebieden ter wereld, met meer dan 300 kilometer aan pistes. Het gebied omvat beroemde skidorpen als St. Anton en Lech.
  3. Zell am See-Kaprun: Dit skigebied ligt aan de voet van de Kitzsteinhorn-gletsjer en biedt een prachtig uitzicht op het meer van Zell am See. Het gebied heeft meer dan 130 kilometer aan pistes en is populair bij gezinnen en beginners. Bekijk de leukste vakantieparken Oostenrijk met zwembadhttps://www.metzwembad.nl/vakantiepark-oosterijk-met-zwembad/.

De beste skigebieden in Frankrijk

Ook Frankrijk heeft veel te bieden als het gaat om wintersport. Hieronder vind je een selectie van enkele van de beste skigebieden in Frankrijk:

  1. Les Trois Vallées: Dit skigebied is het grootste skigebied ter wereld en biedt meer dan 600 kilometer aan pistes. Het gebied omvat beroemde skidorpen als Courchevel, Méribel en Val Thorens.
  2. Paradiski: Dit skigebied omvat de skigebieden La Plagne en Les Arcs en biedt meer dan 425 kilometer aan pistes. Het gebied is geschikt voor skiërs van alle niveaus en heeft een prachtig uitzicht op de Mont Blanc.
  3. Espace Killy: Dit skigebied omvat de skigebieden Val d’Isère en Tignes en biedt meer dan 300 kilometer aan pistes. Het gebied staat bekend om zijn uitdagende pistes en is populair bij gevorderde skiërs. Lees ook: vakantieparken Frankrijk met zwembad.

Andere winteractiviteiten in Oostenrijk en Frankrijk

Naast skiën en snowboarden bieden Oostenrijk en Frankrijk ook veel andere winteractiviteiten. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

  1. Rodelen: Rodelen is een populaire activiteit in Oostenrijk en Frankrijk. Er zijn veel rodelbanen te vinden in de bergen, zowel overdag

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *