Andalusië is qua inwoners de grootste regio van Spanje. Het gebied heeft een enorm brede geschiedenis. Andalusië is in handen geweest van de Carthagers, de Romeinen, de Visigoten, de Moren en nog veel meer andere volkeren. Hierdoor zit Andalusië vol met mooie bouwwerken en andere bezienswaardigheden, allemaal met een unieke stijl. De regio heeft mooie, grote steden zoals Sevilla en Granada. Andalusië heeft echter nog veel meer te bieden dan dit.

Rondreizen en stedentrips

Doordat Andalusië zo’n grote regio is, is het erg populair voor rondreizen. De grote, mooie steden zoals Granada, Almería en Málaga liggen ver uit elkaar. Hiertussen heb je ook mooie witte dorpjes, grotten en andere bezienswaardigheden. Andalusië is erg geschikt voor zonvakanties en stedentrips, maar als je echt veel wil zien van de regio, is het beter om een rondreis te boeken. Je kunt zo een veel groter gedeelte van de regio zien.

Liever een korte vakantie? Stedentrips zijn ook erg goed te doen in Andalusië. Door de invloeden van veel verschillende volkeren en de lange geschiedenis van de regio, valt er in de meeste steden veel te zien. Voor steden als Granada en Sevilla heb je zeker wel een paar dagen nodig om alles te kunnen bezichtigen.

Andere soorten vakanties

Andalusië is niet alleen heel divers in bouwstijlen, maar ook landschappen. Zo heeft Andalusië erg droge, warme plekken. Het is zelfs de enige regio van Europa met een kleine woestijn. Door Andalusië lopen ook grote rivieren, die zorgen voor mooie natuur eromheen, met veel planten en hoge bomen. De stranden van Andalusië zijn ook erg bekend. Deze lange zandstranden zijn populair voor zonvakanties. Vooral de Costa del Sol is erg bekend onder Nederlanders. Marbella bijvoorbeeld, is een erg bekende bestemming voor vakanties aan het strand.

De regio heeft ook grote, hoge gebergtes, zoals Sierra Nevada en Sierra Morena. Deze bergen zijn erg geschikt voor activiteiten als mountainbiken of wandelen. Van een afstand zien deze bergen er prachtig uit, zoals vanuit de stad Granada. De gebergtes zijn op sommige punten zo hoog, dat er zelfs sneeuw valt. Je kunt in Andalusië dus zelfs terecht voor een wintersport vakantie, zelfs in de zomer nog. Er valt genoeg te beleven dus, ook voor de sportieve personen onder ons.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *