De hoofdstad van Denemarken is een zeer populaire voor een korte vakantie of een lang weekend. Het centrum staat vooral bekend om zijn goede sfeer, maar ook vooral om zijn vele historische gebouwen. Daarnaast is de stad is de groenste stad der wereld en er zijn hier dan ook meer fietsen dan auto’s te vinden. De stad is de trots van elke Deen. Wat is er te beleven tijdens een reis naar Denemarken? In deze blog behandelen we 3 populaire bezienswaardigheden.

De kleine Zeemeermin

De populairste bezienswaardigheid uit Kopenhagen is zonder twijfel deze Zeemeermin. Let er wel op dat de naam kleine Zeemeermin bewust is gekozen, door velen is de verwachting groter dan dat ze in werkelijkheid is. Het standbeeld is gemaakt naar aanleiding van het sprookje van Hans Christian Andersen. De zeemeermin zou het leven hebben gered van de prins die schipbreuk geleden zou hebben, echter moest de zeemeermin haar stem stem en staart opgeven om met hem te trouwen. Het beeld stamt uit 1913.

Nyhavn

Het kanaal is in de 17e eeuw gegraven om de zee en Kopenhagen te verbinden. Het leuke hierbij is dat beide kades zich afzonderlijk hebben ontwikkeld gedurende de jaren. Aan de ene kant zijn de wat chiquer huizen, maar stijfjes terwijl aan de andere kant het heel levendig is vol met kroegen en café’s. Het is hier tegenwoordig zeer gezellig met uitgaansgelegenheden en restaurants, echter zijn deze restaurants wel zeer prijzig.

Tivoli

Waar Kopenhagen vrij uniek in is, is dat ze een pretpark midden in de stad hebben. Dit komt namelijk doordat het in de 19e eeuw gebouwd is, maar het toen nog aan de grens lag. Door de jaren heen is de stad gegroeid en hebben ze het park ingesloten. Sinds 2006 is hier de hoogste zweefmolen ter wereld geopend waar je tot wel 80 meter hoog komt. Een prachtig uitzicht over de stad dus. Wat je wellicht niet verwacht is dat je in het pretpark ook het Pantomime theater kan vinden. Hier kan je naartoe als je interesse hebt in klassieke muziek.

Een vakantie boeken
Wil jij online een vakantie boeken? Let dan goed op. Je kunt namelijk bij verschillende aanbieders een pakketreis samenstellen naar Denemarken. De prijsverschillen kunnen flink oplopen, maar let ook zeker op de voorwaarden. Ga je met het vliegtuig dan kun je het beste vanaf Schiphol of vanuit duitsland vliegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een autovakantie naar Denemarken. Reken dan op zo’n 10 uur rijden zonder al te veel tussenstops. 1 ding is zeker; je zult geen spijt krijgen van de mooie bergen in dit land!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *